Kumpulan 18 Modul 4 | Dalam Kenangan

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Jumaat... Ini adalah entry yang ke 3 untuk hari ini.

Petang tadi, saya bersama pelajar diploma semester empat UiTM Cawangan Kelantan .  Kami menghabiskan masa selama 3 jam untuk menghayati pengisian modul 4 UiTM.  Konsep yang dibawa kali ini sangat berbeza dengan modul-modul lepas yang lebih kepada ceramah dan Latihan dalam Kumpulan (LDK).

Saya telah diberi tugas sebagai fasilitator untuk kumulan 18.  Seramai 27 orang, semuanya memberi kerjasama yang amat baik.  

Jati Diri.  Kami berjalan-jalan keliling kampus sambil belajar sesuatu tentang konsep jati diri.  Objektif program tidak terlalu fomal dan tidak terlalu santai.  Ramai yang merungut 3 jam sangat singkat... eh! betul ke? tanya lah diorang sendiri...hehe...

Aktiviti petang tadi lebih kurang explore race.  Dimana terdapat 7 Checkpoint yang dilawati berdasarkan clue yang diberi didalam sampul.  Fasilitator hanya memantau sejauh mana kumpulan tersebut bergerak sehingga checkpoint terakhir.  Setiap checkpoint ada aktiviti-aktiviti yang perlu dilakukan berdasarkan arahan daripada fasilitator.  Aktiviti paling best adalah semasa merancang persembahan drama yang bertajuk Tak kan Melayu Hilang Di Dunia!... Macam-macam!

Apa-apa pun, Enjoy!. Harap ahli kumpulan 18 dapat message yang saya cuba sampaikan.  Tak dapat 10 perkara, dapat 1 pun alhamdulillah...

Aktiviti di Tasik

Aktiviti pertama yang dibuat
Cuba huraikan apa yang korang buat ni???

Ketua pertama membaca clue sebelum diarahkan meletak jawatan

Dah siap...



Pening memikirkan apa benda ni???


















Bergambar di Rumah U.. peace!!
Lagi dirumah U
Director berbincang dengan pelakon-pelakon

Gaya seorang ketua

1, 2, 3 jadi ibu...yang lain semua jadi mak.. eh apa yang aku cakap ni..

X-Ketua

2 orang bakal pemimpin

aduh! panas betul..

 Video Drama Tanpa Suara Kumpulan 18 | Tak Akan Melayu Hilang Didunia | Pada Mereka Melayu = Budu & Belacan Sangat Kreatif

p/s: Tq syahid & Aiman.... Semoga menjadi pemimpin suatu hari nanti

Share |

Reactions:

Related Post

Kumpulan 18 Modul 4 | Dalam Kenangan Hishamudin Mohamad Twontawi Rating: 5 Friday, January 27, 2012

No comments:

There was an error in this gadget