Kumpulan 18 Modul 4 | Dalam Kenangan

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Jumaat... Ini adalah entry yang ke 3 untuk hari ini.

Petang tadi, saya bersama pelajar diploma semester empat UiTM Cawangan Kelantan .  Kami menghabiskan masa selama 3 jam untuk menghayati pengisian modul 4 UiTM.  Konsep yang dibawa kali ini sangat berbeza dengan modul-modul lepas yang lebih kepada ceramah dan Latihan dalam Kumpulan (LDK).

Saya telah diberi tugas sebagai fasilitator untuk kumulan 18.  Seramai 27 orang, semuanya memberi kerjasama yang amat baik.  

Jati Diri.  Kami berjalan-jalan keliling kampus sambil belajar sesuatu tentang konsep jati diri.  Objektif program tidak terlalu fomal dan tidak terlalu santai.  Ramai yang merungut 3 jam sangat singkat... eh! betul ke? tanya lah diorang sendiri...hehe...

Aktiviti petang tadi lebih kurang explore race.  Dimana terdapat 7 Checkpoint yang dilawati berdasarkan clue yang diberi didalam sampul.  Fasilitator hanya memantau sejauh mana kumpulan tersebut bergerak sehingga checkpoint terakhir.  Setiap checkpoint ada aktiviti-aktiviti yang perlu dilakukan berdasarkan arahan daripada fasilitator.  Aktiviti paling best adalah semasa merancang persembahan drama yang bertajuk Tak kan Melayu Hilang Di Dunia!... Macam-macam!

Apa-apa pun, Enjoy!. Harap ahli kumpulan 18 dapat message yang saya cuba sampaikan.  Tak dapat 10 perkara, dapat 1 pun alhamdulillah...

Aktiviti di Tasik

Aktiviti pertama yang dibuat
Cuba huraikan apa yang korang buat ni???

Ketua pertama membaca clue sebelum diarahkan meletak jawatan

Dah siap...



Pening memikirkan apa benda ni???


















Bergambar di Rumah U.. peace!!
Lagi dirumah U
Director berbincang dengan pelakon-pelakon

Gaya seorang ketua

1, 2, 3 jadi ibu...yang lain semua jadi mak.. eh apa yang aku cakap ni..

X-Ketua

2 orang bakal pemimpin

aduh! panas betul..

 Video Drama Tanpa Suara Kumpulan 18 | Tak Akan Melayu Hilang Didunia | Pada Mereka Melayu = Budu & Belacan Sangat Kreatif

p/s: Tq syahid & Aiman.... Semoga menjadi pemimpin suatu hari nanti

Share |

Wajah-Wajah Penerima Baucer Buku 1 Malaysia | UiTM Kelantan


Alhamdulillah Majlis Penyerahan Baucer Buku 1 Malaysia UiTM Cawangan Kelantan selesai sudah.  Dalam perancangan tempoh yang terhad UiTM Cawangan Kelantan berjaya menyelesaikan tanggungjawab penyerahan dengan kerjasama semua pihak.  
92% pengagihan berjaya dilakukan kepada semua pelajar UiTM Kelantan.  Kejayaan ini adalah hasil usaha sama semua pihak dan tahap disiplin yang tinggi ditonjolkan oleh mahasiswan Cawangan Kelantan.  Semoga kerjasama ini boleh dipertahankan dan dipertingkatkan lagi dari masa ke semasa.  

Harapan, penerima-penerima baucer dapat menggunakan baucer tersebut sebaik mungkin.  Tahniah semua.  Khasnya sukarelawan-suakarelawan yang banyak membantu menyelesaikan masalah tanpa pemantauan. 

Jom Ke Karnival Pengajian Tinggi Negara 2012 | Kali Ke 8

Setelah 3 tahun berkhidmat didalam bidang akademik saya tak pernah terlepas menjadi urusetia Karnival Pengajian Tinggi Negara untuk Booth UiTM.  Slogan yang biasa kita dengar setiap tahun "Jom Masuk U" ini mengumpul IPTA dan IPTS seluruh Malaysia. Ia dianjurkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi setiap tahun.

Tahun 2012 Negeri Pahang dijadikan tempat majlis pelancaran pembukaan yang akan diadakan pada 14-15 Januari 2012 dan diikuti oleh negeri-negeri lain.  Tarikh penganjuran setiap negeri berbeza membolehkan sesiapa yang terlepas tarikh boleh pergi ke Negeri lain.

Kalau di Kelantan kebiasaan akan dibuat di Kelantan Trade Center (KTC) bersebelahan Stadium Kelantan.  Tahun 2012 ia telah diubah ke Perkarangan Stadium Sultan Muhammad ke-IV Kota Bharu, Kelantan yang akan diadakan pada 25 - 26 Febuari 2012.  InsyaAllah saya akan berada disana sebagai urusetia booth UiTM Cawangan Kelantan sebagai wakil kepada UiTM Iinduk.

Berikut adalah jadual tarikh dan tempat karnival seluruh Malaysia.

p/s: Pelajar lepasa SPM digalakkan hadir untuk mendapatkan khidmat nasihat dalam pemilihan program di Universiti.  Orang juga dijemput untuk mendapatkan maklumat yang tepat mengikut universiti-universiti yang diminati.

Share |

Ramai-Ramai Sertai Group Rakan HEA | UiTM Kelantan

Assalamualaikum w.b.t.  HEA UiTM Kelantan create group Rakan HEA UiTM Kelantan untuk bersama-sama berdiskusi dan berbicara berkenaan akademik.  

http://www.facebook.com/groups/rakanheauitmkelantan/
Group ini bertujuan mempercepatkan urusan dan sebagai altenatif kepada kaunter sedia ada di pejabat HEA UiTM Cawangan Kelantan. Ia juga diwujudkan bagi membentuk komuniti akademik yang erat dan mesra  dalam menambah baik sistem pengurusan.  Sebarang komen yang membangun akan dinilai dan kritikan yang langsung tidak membina yang merosakkan hubung silaturrahim akan dipantau oleh pihak admin.


Kepada rakan-rakan HEA UiTM Kelantan yang dah join saya ucapkan tahniah dan kepada pelajar-pelajar lain yang belum join boleh lakukan dengan segera.  Mohon juga anda memaklumkan tentang kewudukan group facebook ini.  Semoga ia bermanfaan kepada semua.  Klik sini untuk ke Facebook Rakan HEA UiTM Kelantan.

p/s:  Setakat entry ini ditulis, jumlah ahli telah mencecah seramai 3,910.

Terima Kasih Kepada Semua Yang Terlibat | Majlis Penyerahan Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M) UiTM Kelantan

Terima kasih kepada semua sukarelawan yang mengorbankan tenaga, masa, dll.  Semoga semua usaha tuan-tuan, puan-puan, cik puan - cik puan penuh dengan keikhlasan.  Tidak lupa juga kepada Pensyarah-pensyarah, kakitangan bukan akademik yang membantu serta semua warga UiTM Kelantan yang membantu memberi kerjasama dan disiplin yang tinggal.  Menggambarkan anda semua adalah mahasiswa universiti.

p/s: *Mohon bantuan anda semua untuk semak nama betul atau tidak dan semak ada lagi yang tertinggal? Kepada yang bertugas sebagai sukarelawan majlis penyerahan baucer buku 1 malaysia (BB1M) tetapi tidak terdapat nama disini mohon untuk hubungi saya segera dengan inbox. semak juga untuk rakan-rakan anda.  Sekiranya tidak bertugas tetapi ada nama juga maklumkan.


maaf, ini jer gambar yang saya sempat tangkap.

Tahniah kepada semua.  Anda adalah yang terbaik.  InsyAllah ada ruang kita akan umumkan untuk yang terpilih ke program selangkah ke UiTM.

BIL NAMA
1 MOHAMMAD MAHFUZ B LADIN
2 NURHAZIRAH BT MOHD RADZI
3 MAZNI FAREEHA BT YAHANI
4 SURYANA BT MD YASIN
5 HUDA HUSNA BT RUSLI
6 MUHAMMAD AMIR HAMZAH ABD MAJID


BIL NAMA
1 HUWAINA ATTIQAH BT BAHARUDIN
2 NURUL SYARAFINA BT MOHD IZAMAN
3 RIFDIEN HASYRAF BIN ROSDIAN
4 MOHD ASRI BIN RAZMI
5 MUHAMMAD SALIHIN BIN RAZALI
6 IQBAR BIN CHE HANAH

BIL NAMA
1 ZAIFARHANI BT MAT MIN
2 LILY HAFIZA BT AZAN
3 NURUL FATIHAH BT MOHD NAWI
4 FAIZATUL AIN BT MOHD SHUKRI
5 NUR AMALINA BT MOHAMED
6 NURUL AIENA BT MOHD NOR
7 FARAH ATIKAH BT ZULKIPLI
8 NURUL AMANINA BT LOKMAN
9 NUR AFIQAH BT AHMAD SAFFRI
10 SITI NURAIN BT MOHD ABU BAKAR
11 NUR SYAHIRAH BT ABDUL GHANI
12 NOR ARTIKA BT MONIR

BIL NAMA
1 MOHD FAIZ BIN MAIYUDIN
2 KHAIRUL NA'IM BIN RAMLI
3 MOHAMAD SYAHIR BIN ROSLI
4 ALIATUL HUDA BT AZRI


BIL NAMA
1 MUHAMMAD FAHMI BIN MOHD FAUZI
2 MUHAMMAD BIN ABU HASHIM
3 MUHAMMAD HAZIM BIN YANAN @ ADNAN
4 HAZWANI BT ARSHAD
5 FATIN AMIRAH BT HARIS FAZAIL

BIL NAMA
1 SHARIFAH SHIEHA BT SYED MOHD
2 ABU HANIFAH BIN ABDUL KARIM
3 TENGKU IZWAN FAREED BIN TENGKU ISMAIL

BIL NAMA
1 NADIA BT HJ MAT SALLEH
2 SITI NOR FATIHAH BT AB WAHAB
3 CHE NUR SHALWANIE BT CHE ROHIMI
4 NIK AYESHA SYAKIRA BT NIK MOHAMMED AINUL AZLAN
5 AIMY NABILAH BT HUSSAIN
6 WAN NOORBAINI BT WAN NGAH
7 WAN NURUL NAJIHAH BT WAN ABDUL HALIM
8 NURUL AIN BT MOHAMMAD RAZALI
9 NORBASYIRAH BT HASSAN

BIL NAMA
1 NORRAI BT NGAH
2 NOR ANISAH BT MAMAT
3 NUR AZMINA BT RAZALI
4 NUR RASYIDAH BT MOHAMAD RANI
5 NURUL ASIKIN BT MALIKI
6 NUR FAIQAH AMIRAH BT MOHD ASHARI
7 MARNI AIMI BT YUSOF
8 NUR SAZNI BT IBRAHIM

BIL NAMA
1 FATIN SYAMIMI BT HASSAN
2 SITI AZILA BT MOHD RAZALI
3 NUR EZZATIE BT SUHAIMIN
4 WAN NURJAMILAH BT WAN MOHD HASBULLAH
5 NURUL BAZILAH BT ZAFARI
6 NURUL SABRINA BT MD YUSOFF 
7 NUR ASYIKIN BT JUSOF
8 SITI RASYIDAH BT MD. RUSHDI
9 SITI HAJJAR BT SUPRIADI
10 ROSMARIA ANIS BT ABD RAHMAN
11 WAN ATIQAH BT WAN MUKHTAR
12 MUNIRATUL HUSNA BT MOHAMAD ZAKI

BIL NAMA
1 NOOR ASIAH BT MOHD IDRIS
2 NOR AZIRA BT SUKARNOR

BIL NAMA
1 AHMAD ZULHUSNI BIN MOHD NASIR
2 NUR FADHILAH BT AWANG
3 MUHAMAD KAHAR BIN SALLEH
4 MUHAMMAD NAIM BIN SA'ARI
5 MOHAMAD SAFWAN BIN ABD RAHMAN
6 MOHAMAD HARRIS FITRI
7 WAN FARAH EMELEEN BT WAN MAZLAN
8 FARAH AMEERA BT ZAINAL ABIDIN
9 WARDATUL FATIMAH BT MD IBRAHIM
10 NOOR FATIHAH BT MOHD ZIN
11 NURLIYANA BT ISMAIL
12 NUR SOFEA BT MOHD NAWI
13 NUR AIDAH BT ZULKIFLI
14 NUR ASHIKIN BT ABDUL AMZAH
15 AFIQAH BT ABDUL MUNTALIB


p/s: *Mohon bantuan anda semua untuk semak nama betul atau tidak dan semak ada lagi yang tertinggal? Kepada yang bertugas sebagai sukarelawan majlis penyerahan baucer buku 1 malaysia (BB1M) tetapi tidak terdapat nama disini mohon untuk hubungi saya segera dengan inbox. semak juga untuk rakan-rakan anda.  Sekiranya tidak bertugas tetapi ada nama juga maklumkan.

Tahniah kepada semua.  Anda adalah yang terbaik.  InsyAllah ada ruang kita akan umumkan untuk yang terpilih ke program selangkah ke UiTM.

mohon juga kepada sukarelawan yang tidak mendapat nasi untuk dinner sila maklumkan segera kepada saya...

Majlis Penyerahan Baucer Buku 1 Malaysia | UiTM Kelantan


UiTM Cawangan Kelantan akan mengadakan Majlis Penyerahan Baucer Buku 1 Malaysia dan Pesta Buku di Kompleks Akademik D bermula pukul 2.00 petang. Yang akan dirasmikan oleh  Menteri Perdagangan Antarabangsa & Industri Malaysia

1. Pelajar hadir dan berkumpul di Kompleks Akademik D mulai jam 2.00pm 15 Januari utk menyertai majlis perasmian.

2. Sebaik tamat, pelajar akan menyertai sesi bergambar beramai2 di laman tengah, Kompleks Akademik D.

3. Majlis perasmian selesai.

4. 16 Kaunter agihan BB1M akan dibuka di kelas D101 - D210. Sila pastikan anda mengenalpasti no kaunter berdasarkan program. (akan dipaparkan di dalam senarai Angka Giliran BB1M).

5. PASTIKAN anda menyemak Angka Giliran BB1M di facebook : Rakan HEA UiTM Kelantan atau papan notis. (Tolong semak untuk kawan2 rapat anda, terima kasih). Sekiranya nama anda tidak tersenarai, sila berhubung dengan Pejabat Bendahari mulai 16 Januari 2012.

6. Dapatkan borang akuan penerimaan BB1M berwarna PINK dan lengkapkan semua maklumat.

7. Tuju ke kelas yang ditetapkan.

8. Dapatkan COP PENGESAHAN di kaunter semakan.

9. Dapatkan 4 keping BB1M bernilai RM50 (x 4 = RM200). Catat no siri di borang akuan penerimaan BB1M.

10. Serah borang akuan penerimaan BB1M pada petugas.

11. Selesai.

Nota : BB1M boleh digunakan untuk membeli buku di Pesta Buku. Pesta Buku akan bersambung di Perpustakaan Anis pada 16 - 19 Januari 2012.
BB1M tidak boleh ditukar kepada tunai. Sekiranya anda membeli buku/alatulis berjumlah RM44.00, RM6 tidak akan dipulangkan. Sekiranya anda membeli barangan bernilai RM52.75, gunakan 1 Baucar + RM2.75 tunai.

Sebarang masalah berkaitan BB1M boleh dirujuk kepada Pejabat Bendahari mulai 16 Januari 2012. Bahagian HEA tidak terlibat.

by : En Imran Mohamed AR HEA

FB RAKAN HEA UiTM KELANTAN BB 1M

Senarai nama pelajar mengikut kelas dan program untuk majlis penyerahan baucer buku 1 Malaysia (BB1M) di Kompleks Akademik D pada 15hb Jan 2012 (Ahad).

Sila semak nama anda, bilik, dan angka giliran. anda akan diberi borang bewarna pink pada hari ahad untuk diisi sebelum mendapatkan baucer di setiap bilik...

Data ini akan di delete...selepas tarikh 15hb...Januari dan terhad kepada group rakan hea dan group persatuan2 akademik yang lain sahaja... .. Banucer akan diberi pada 15hb sahaja...
Untuk memudahkan proses pencarian.  Tekan keyboard ctrl+F. 
   Fb Rakan Hea Bb 1m 15hb Jan 2012

Selamat Menduduki Peperiksaan Untuk Semua Pelajar Ijazah UiTM

Video khas untuk pelajar-pelajar Ijazah UiTM yang dalam minggu peperiksaan. Jangan stress dengan exam. Selamat menduduki peperiksaan untuk semua pelajar.



p/s: Jom sama-sama lancarkan kempen anti - Toyol

Kalendar Akademik UiTM | Klik Yang Mana Berkaitan






Smile Academic Sessions 2011 - 2012

 Academic Calendar
Group A
Smile May 2011 - Oktober 2011
Smile November 2011 - March 2012
Group B
Smile September 2011 - January 2012
Smile March 2012 - July 2012
Last Updated on Thursday, 29 December 2011 16:02

There was an error in this gadget